Hotel Boat&Co

Amsterdam

IQNN-Development_Boat&Co

Het hotel

Hotel Boat&Co biedt een vernieuwend hotelconcept met 82 ruime hotelappartementen, horeca, gym & wellness. Het hotel ligt in de Houthaven in Amsterdam. De Houthaven is een nieuw aangelegde wijk, naast de karakteristieke Spaarndammerbuurt. Met de architectuur van het gebouw wordt een goede verbinding gemaakt met de geschiedenis van de Spaarndammerbuurt. Het ontwerp van Hotel Boat&Co is van Kollhoff & Pols Architecten.

Unieke samenwerking

Hotel Boat&Co is ontwikkeld vanuit een joint venture van het hotelbedrijf City ID, Vink Bouw en IQNN Development. De partijen kenden elkaar al van het project Zuidblok Stadionplein. We zijn samen gestart en hebben samen de opening gevierd.

IQNN-Development_Boat&Co

Hotel Appartmenten

Hotel Boat&Co heeft 82 hotel appartementen. Het hotel is zeer geschikt om langer te verblijven. Daarbij kan je gebruik maken van de hotel faciliteiten maar dat hoeft niet. Je kunt ook zelf je boodschappen doen en zelf koken. Iedere appartement heeft een keuken, een eettafel en een zithoek.

Interieur architect mbds

Martin Brudnizki Design Studio (MBDS) was verantwoordelijk voor het interieurontwerp van Hotel Boat&Co. Deze internationaal georiënteerde ontwerper heeft kantoren in New York en Londen. MBDS was bijvoorbeeld verantwoordelijk voor Four Seasons, The Beekman New York en diverse SOHO houses.

Veel van het meubilair en de armaturen is speciaal ontwerpen voor Hotel Boat&Co.

Het resultaat is prachtig.

IQNN-Development_Boat&Co

Atrium

Het atrium is het hart van het hotel. Het heeft een imposante hoogte van 13 meter met daarin twee custom made kroonluchters met handgeblazen murano glas.

In het atrium ontmoeten de hotelgasten de bewoners van de Houthaven.

Vessel kitchen en bar

Vessel Kitchen & Bar is het restaurant in Hotel Boat&Co. Het is een plek waar iedereen welkom is om te werken, te eten, een koffie of cocktail te drinken, of om gewoon even helemaal niets te doen. Op de bank bij de open haard of op terras aan het water, het kan allemaal.

IQNN-Development_Boat&Co

Luifel

De luifel is een knap staaltje vakmanschap. Hiervoor is een ijzersmederij ingeschakeld. Leuk weetje is dat de vorm van de luifel dusdanig complex is dat de sterkte niet te berekenen is. Daarom is er een proefbelasting gedaan met 250 kg gewicht om aan te tonen dat de luifel sterk genoeg is voor zware wind en sneeuwbelasting.

De luifel geeft de entree van het hotel een mooi tijdloos karakter.

IQNN-Development_Boat&Co

Breeam Excellent

Hotel Boat& Co is beloond met het BREEAM excellent certificaat. Het hotel is zeer duurzaam en volledig energie neutraal.
Dit is onder andere gerealiseerd door:

  • hoogwaardige isolatie
  • nieuwste generatie PV-panelen
  • LED verlichting
  • aansluiting op het primaire net van de Amsterdamse stadsverwarming en koeling

Al bij de eerste opzet van het gebouw is rekening gehouden met de inpassing van duurzaamheidsmaatregelen, maar zonder afbreek te doen aan de esthetische kwaliteit van het gebouw.

Waterplein

Hotel Boat&Co staat op de kop van Reval eiland. De openbare ruimte rond het hotel is uitgevoerd in de vorm van een getrapte houten kade. Vanaf de kade steekt een brede houten steiger het water in. Het is een mooie plek om te wandelen, te ontmoeten en te relaxen.

IQNN-Development_Boat&Co

Locatie

Houthaven,
Amsterdam

Bruto vloeroppervlakte

7.800 m2

Programma

Hotel, restaurant, parkeren

Architect

Kollhoff & Pols Architecten

Partijen

City ID Group,
Vink Bouw,
Techniplan Adviseurs,
Pieters Bouwtechniek

Belegger

Bouwinvest

Status

Opgeleverd